Tips & Advies

Hoe maak je schermtijd bespreekbaar?

Een onderwerp dat wij al eerder uitgebreid onder de aandacht hebben gebracht is schermtijd. Ook vandaag de dag is dit nog steeds een actueel onderwerp, diverse platformhouders en fabrikanten proberen vaak al rekening te houden met beperkingen tijdens het spelen of het verplicht inlassen van pauzes. Recentelijk is er een nieuw alternatief beschikbaar: Gametimer. In dit artikel doen wij een korte uitleg en introductie van de werking van deze nieuwe tool.

Asterix & Obelix XXL2 - Hoe doe je dat?

29 November kwam een van onze favoriete games van het jaar uit: de nieuwe Asterix & Obelix XXL 2! Nou hebben wij deze game al een beetje gespeeld, en kwamen wij erachter dat het op sommige plaatsen toch best een uitdagend spelletje kan zijn. Hierom hebben wij speciaal voor jou een handleiding geschreven!

De leukste gaming events voor kinderen van 2018!

  Vanaf de luie bank de leukste fantasiewerelden binnenstappen is voor een kind natuurlijk heerlijk. Maar wat is er nóg leuker voor kinderen? Naar een groots gaming event gaan met vrienden (en ouders) om de nieuwste en tofste games ontdekken! We zetten daarom in deze blog de leukste gaming events van 2018 op een rij.

Een kijkje in de wereld van eSports: DE topsport van deze generatie

Rustig op een zondagmiddag, onderuitgezakt op de bank, met een controller in de hand. Gamen is voor kinderen (en volwassenen!) een heerlijk tijdverdrijf. Maar er is een steeds groter wordende groep die gamen bloedserieus neemt en er zelfs een fulltime baan van heeft gemaakt: eSporters! Huh, eSports? Wat zijn dat dan? Misschien heb je jouw kind er wel eens over horen praten. In dit blog vertellen wij je alles wat je moet weten over deze razendsnel groeiende tak van sport.

Adventuregames door de jaren heen: en nog steeds populair!

Adventuregames laten je puzzelen, werelden ontdekken en een verhaal beleven; kortom: op avontuur gaan! Je moet slim nadenken, zelf oplossingen verzinnen en volharden. Allemaal ontzettend leuke elementen van adventuregames waar vele kinderen en volwassenen enorm van kunnen genieten. Houdt jouw kind van avontuur? Dan zijn adventuregames zeker geschikt voor hem of haar!

Cadeautips: goedkope games voor kinderen

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor ook nog een leuke prijs? Of misschien wil je meerdere cadeaus voor je kinderen kopen of een leuk kleinigheidje uitzoeken voor bijvoorbeeld een neefje of nichtje. Dan zijn deze budgetgames geschikt voor jou! Met deze cadeautips maak je ieder kind dat houdt van gamen blij. En wie houdt er nou niet van spelen?

Ouderlijk toezicht gamen: de mogelijkheden voor consoles en PC

Het is als ouder wel zo fijn om wat inzicht en toezicht te hebben op het gamegedrag van je kind. Niet alleen is het prettig om te weten wát ze spelen, maar ook hoe lang. Omdat je natuurlijk niet 24/7 je kind in de gaten kunt houden, kun je op veel game consoles en op de PC ouderlijk toezicht instellen. Ook wel zo prettig omdat je kind zich dan minder in de gaten gehouden voelt, terwijl jij wel inzicht hebt in het gamen. En ervoor kunt zorgen dat het gamen niet over de grenzen gaat die jullie hebben afgesproken.

Hoe dragen educatieve games bij aan de ontwikkeling van je kind?

Educatieve games bieden je kind vele voordelen om op een moderne, speelse en nieuwe manier te leren. Er zijn educatieve games te vinden voor allerlei platformen, alhoewel ze vooral op de tablet en mobiel verkrijgbaar zijn tegenwoordig, zoals Robbie Konijn. We vertellen je graag meer over waarom educatieve games een goede toevoeging zijn aan de leeromgeving van je kind.

Welke invloed heeft gamen op de belevingswereld van mijn kind?

Waarom gamen kinderen eigenlijk zo graag? Veel kinderen, en dan vooral jongens, blijken dol te zijn op gamen. Dat is niks nieuws. Ook meisjes gamen steeds meer. Niet alleen op de computer of op de console, maar tegenwoordig natuurlijk ook steeds meer op de telefoon of op de tablet. Wat maakt nou dat ze soms úúúúrenlang naar een scherm kunnen –en willen- staren? Daar zijn verschillende redenen voor!

Risico’s gamen: waar moet je rekening mee houden als ouder?

Misschien maak je je zorgen dat je kind te veel gamet. Gelukkig hoef je je waarschijnlijk helemaal geen zorgen te maken! Ben je bang dat je kind wellicht wel verslaafd is of gaat raken? Slechts een klein percentage van kinderen is daadwerkelijk verslaafd aan gamen, waarschijnlijk slechts 7%. Je wilt natuurlijk niet dat je kind gameverslaafd raakt want wie weet waar dat eindigt? Maar veel gamen betekent niet per se dat je kind verslaafd is. Laten we eens kijken naar de risicofactoren en effecten bij het spelen van games.

De leukste games voor onderweg

Heerlijk hè, met je kids op vakantie! Maar arggghhh, twee dagen je kinderen op de achterbank van de auto of 6 uur in het vliegtuig. Hoe ga je ze bezighouden als je onderweg bent naar je vakantiebestemming?