Top 10: de beste games voor kinderen

17 Maart 2017


Spanning, sensatie, leermomenten of juist moeilijke opdrachten uitvoeren om verder te komen… Er bestaan zoveel leuke kindergames. Maar wat zijn nu de leukste of juist leerzaamste videogames voor jouw kind en waarom? In deze blog motiveren we onze top 10 van beste computerspellen voor kinderen.

Beste kindergames: onze top 10


Welke game jouw kind leuk vindt, is natuurlijk erg afhankelijk van zijn of haar interesses. Toch is er best iets te zeggen over de populariteit van kindergames. Hieronder presenteren wij onze selectie van beste games voor kinderen.

1. LEGO Dimensions

Met deze LEGO game gaan kinderen weer terug naar hoe LEGO bedoeld was. Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. LEGO Dimensions levert je net als Skylanders weliswaar een portaal en speelfiguren, maar het enige wat kant en klaar wordt aangeleverd is de game. Verder tref je allemaal zakjes LEGO aan. Dat wordt dus eerst bouwen om de Batmobile en drie karakters Gandalf, Wyldstyle en Batman in elkaar te zetten.

Dit is dé LEGO game waarin alle eerdere LEGO ervaringen, onmiskenbare humor, karakters en kennis bij elkaar komen. En het leuke is dat er steeds weer nieuwe uitbreidingen bijkomen!

Te spelen op PlayStation 4 en 3, Xbox One, Xbox 360, en Wii U.2. Minecraft

Ook inmiddels een klassieker, maar nog steeds zo leuk... Minecraft, een soort online lego waarmee je – alleen of samen – hele werelden met huizen, water, bossen en nog veel meer kunt bouwen. Maar pas op: ’s nachts komen de monsters die alles weer af kunnen breken!

Het mooie van dit spel is dat het tevens de creativiteit, verbeeldingskracht, het probleemoplossend vermogen en het logisch nadenken van de spelers vergroot. En speelt je kind samen? Dan leert het ook goed samenwerken!  

Te spelen op PC, PlayStation 4 en 3 en Vita, Xbox One, Xbox 360 en Wii U.


3. Just Dance 2017

Van sommige spellen kun je je afvragen voor wie ze nu echt bedoeld zijn. Just Dance 2017 is zo’n spel. Te spelen met de hele familie, alleen of lekker samen. En dat is heel fijn, want we weten allemaal dat de kinderen van nu doorgaans te weinig beweging krijgen. Met de 150 muziekhits en liedjes van Just Dance 2017 is bewegen een stuk leuker geworden.
Te spelen op PC, PlayStation 4, 3 en Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Wii en de Nintendo Switch.


4. LEGO Jurassic World

Helemaal opgaan in een fantasiewereld vol prehistorische wezens en zelf sleutelen aan de dino-DNA? Beleef de avonturen van Owen en zijn Velociraptors en werk spelenderwijs aan de vaardigheid om causale verbanden te leggen en het maken van voorspellingen. Met genoeg leerstof over genetische manipulatie, de waarde van paleontologie en de noodzaak voor het behoud van de natuurlijke omgeving. Dat maakt LEGO Jurassic World dus reuze interessant!

Te spelen op PC, PlayStation 4, 3 en Vita, Xbox One, Xbox 360, Nintendo 3DS en Wii U.


5. Mario Party 10

Weet je op een regenachtige zondag niks te doen of heb je geen idee hoe je het partijtje van je kind gaat invullen? Misschien kan Mario Party 10 je helpen. Met nieuwe virtuele bordspellen, meer dan 60 nieuwe minigames en de waanzinnige multiplayeractie is er meer dan genoeg voor een dagvullend programma.

Help Mario en zijn beste vrienden de rust te doen weerkeren in Dream World door over een reeks compleet nieuwe bordspelen te racen. Sommige games zijn educatief, anderen gewoon erg leuk om te doen. Alleen of samen, het kan allemaal. En wie alle bordspelen wint, wint de game!

Alleen te spelen op Wii U maar zijn voorganger (Mario Party 9) is ook te spelen op de Wii.


6. Pokémon Sun en Moon
 

Ook hier weer een klassieker in een modern jasje. Sun en Moon schudden het traditionele verloop van een Pokémon-game volledig door elkaar. Zo laten ze de gamers in de regio Alola deelnemen aan verschillende Trials, uitdagingen waarmee je bijvoorbeeld ingrediënten moet verzamelen of quizvragen oplossen. Maar daarmee zijn ze er nog niet. Daarna nemen ze het tegen een Totem Pokémon op. Een frisse en spannende game die de tactiek van de gamers flink op proef stelt. Alleen te spelen op de Nintendo 2DS en 3DS.

En wat te denken van de Pokémon Go variant? Het eerste augmented reality spel op de smartphone dat miljoenen spelers heeft, kinderen naar buiten laat gaan en weer laat bewegen. Hebben jullie het al geprobeerd?


7. LEGO Harry Potter


Kruip in de huid van Harry Potter en zijn vriendjes en ontdek hun magische wereld. De LEGO Harry Potter Collectionneemt je mee terug naar de zeven schooljaren van Harry Potter op Zweinstein.

De combinatie van bekende verhalen en leuke puzzels zorgen ervoor dat de LEGO spellen toegankelijk zijn en voor alle leeftijden. Dus waar wacht je kind nog op? Laat hem of haar spelen en dreuzels en wemels ontmoeten of zelf oefenen met toverspreuken in het verboden bos.

Te spelen op PlayStation 4 of (als losse spellen) op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.


8. Super Mario Maker

Super Mario, maar dan in een modern jasje. Voor het eerst kunnen je kind en zijn vrienden plezier beleven aan levels die ze voor elkaar ontwerpen. In dit nieuwste deel in de Super Mario Bros-serie kunnen zij hun fantasie de vrije loop laten en gemakkelijk levels bouwen, alsof ze een schets maken op papier.

Wat vinden wij nu het leukste aan deze Super Mario Maker game? Spelers kunnen urenlang zoet zijn met een vrijwel eindeloze stroom vindingrijke Mario-levels van gamers uit de hele wereld.

Te spelen op Nintendo 3DS en Wii U. 9. Rocket League
 

Rocket League is een geslaagde combinatiegame van voetbal en racing met fantastische stunts en ontzettend spannende wedstrijden. Met teams van één, twee, drie of vier spelers speel je zowel on- als offline een ogenschijnlijk simpel potje voetbal met auto’s.

Het leuke aan deze game is dat je het met meerdere spelers en verschillende platformen kan spelen. Daarnaast duren de wedstrijden maar 5 minuten en dat maken de games vol actie, snel en spannend. Even snel een potje doen kan dus, maar ook urenlang doorlopend speelplezier is hiermee gegarandeerd.

Te spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC. 


10. FIFA 17
 

In de huid kruipen van je favoriete voetbalspeler? Welk kind wil dat nu niet? Laat hem of haar een authentieke voetbalervaring beleven met FIFA 17. Met stemmen van echte commentatoren en namen van echte voetbalspelers. Kies zelf welke clubs of landen je tegen elkaar laat spelen en aanvallen maar! Goed voor de hand-oogcoördinatie! Nu met nog meer mogelijkheden en gelijkenissen in deze 17e en dus sterk verbeterde versie.

Te spelen op PlayStation 4 en 3, Xbox 360 en One en PC.Eigen top 10 beste kindergames?


Heb jij zelf ook een top 10 van beste kindergames of mis jij een game in onze top 10?
Laat ons vooral weten welke games voor kinderen jouw voorkeur hebben. We zijn benieuwd! Omdat het ons eerste blog is, verloten we onder de reacties op Facebook de game LEGO Jurassic World voor een platform naar keuze! Win een Syberia 3 Collector's Edition! RCTW - Update #5 - Waterornamenten

KvK-nummer: 33226227
BTW-nummer: NL801480103B01