VR - De Toekomst van Gaming?

Niet lang geleden klonk virtual reality nog als iets uit een science-fictionboek, maar in recente jaren is de technologie geëxplodeerd, en steeds makkelijker bereikbaar voor consumenten. VR wordt vooral voor videogames gebruikt, omdat het een extra dimensie aan het spelen van een game toevoegt. Tegenwoordig zijn er meerdere verschillende VR-brillen te koop, waaronder voor PlayStation.

Wat is Virtual Reality?
Virtual reality – vaak afgekort naar VR – is een technologie waarmee je doormiddel van een headset een andere wereld in kan stappen. De headset volgt je bewegingen, waardoor het echt lijkt alsof je in die andere wereld bent, en met de controllers kan je met je handen de game besturen – en dus de wereld aanraken. Met de headset op kan je alles om je heen in 3D ervaren.

Virtual Reality games
Virtual reality is vooral in de gamewereld een groeiende term. De mogelijkheid om fysiek in een gamewereld te kunnen stappen en je handen te kunnen gebruiken maakt VR een spannende ontwikkeling. In het begin was het alleen een mogelijkheid op PC, maar consoles blijven niet ver achter. PlayStation heeft namelijk ook haar eigen VR-bril. Sterker nog: de PSVR2 wordt gezien als een van de beste in de industrie.

PSVR2
Met de PSVR2 speel je VR-games op de PlayStation 5. De PSVR2 heeft twee HDR OLED schermen, met elk een resolutie van 2000 x 2040. Hierdoor speel je VR games in 4k-resolutie. Door de 3D audio ga je helemaal op in de games, en de haptische feedback in de controllers zorgt ervoor dat je je minder snel wagenziek voelt tijdens het spelen.

Vorige Volgende