Fe - Game van de maand - februari 2018


De maand februari brengt een hoop nieuwe games met zich mee zowel voor de jonge gamer als voor de wat oudere gamer. Waar kijken wij bij Mindscape nou het meest naar uit in februari? Naast onze eigen releases vinden wij veel andere games ook leuk om te spelen. Wij zijn groot fan van familiegames en een van de aankomende releases die hier mooi bij past is de game Fe van uitgever EA Originals.

Afbeelding van de game Fe met hoofdpersonage


Waarom Fe en voor wie is deze game?
Veel games die deze maand verschijnen zijn voor de wat meer volwassen speler. Fe is al geschikt vanaf 7 jaar. De game presenteert zich als een soort sprookje en stimuleert vooral het gevoel van ontdekken wat ook weer kan bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. (Zie ook ons blog: https://www.mindscape.nl/blog/kinderen-positieve-effecten-van-gamen) . De game kent verder geen geweld, bevat geen gesproken taal en ook bijna geen tekst. De teksten zijn niet ondertiteld maar prima te doen zonder ondertiteling.

Wat is Fe?
Fe is een action-adventure game, waarin je speelt met het niet gedefinieerde diertje genaamd Fe. Deze game heeft een unieke stijl en een spannend verhaal. De dieren van het woud zijn namelijk allemaal beroofd van hun stem door een groep genaamd “The Silent Ones”.

Zing het woud weer in veiligheid!
Een belangrijk onderdeel van de gameplay in Fe is het zingen. Zingen? Ja, zingen, het kleine diertje Fe heeft namelijk de mogelijkheid om met alle verschillende dieren van het woud te zingen. Op deze manier krijgen de dieren hun ontnomen stem terug en krijgt het diertje Fe van het andere dier de stem.

Met de stemmen die je verzameld van de verschillende dieren krijg je weer nieuwe mogelijkheden en kun je met Fe bijvoorbeeld een deur openen die eerder niet open ging.

Fe verschijnt alleen digitaal
Let op, Fe verschijnt alleen in de digitale winkels. Dus op 16 februari op zoek gaan naar deze game in het winkelcentrum kunnen wij afraden. Wil je toch Fe kopen dan is deze te vinden op de verschillende digitale platforms van de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.


Bekijk hieronder de trailer van Fe


Game:
Fe
Ontwikkelaar: Zoink
Uitgever: EA Originals
Releasedatum: 16-02-18
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC (EA Origin)
Website: Klik hier voor meer informatie over Fe

Vorige Volgende