XIII remake aangekondigd, verschijnt 13 november

Zojuist hebben wij een heuse remake van de cel-shaded cult-klassieker XIII bekend gemaakt. XIII is een first-person shooter gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripboekenreeks. Het origineel verscheen in 2003 en de remake voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC wordt 13 november 2019 verwacht.

Reserveer XIII nu op een plaftorm naar keuze.

Persbericht:

Mindscape brengt geprezen first-person shooter op 13 november 2019 naar PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Amstelveen, 18 april 2019 – Mindscape, Microïds en PlayMagic Ltd. kondigen vandaag met een eerste teaser aan dat er een remake van de in 2003 verschenen cultklassieker XIII in de maak is. De game is gebaseerd op de gelijknamige stripserie en bestaat uit een ongeëvenaarde mix van verhaal, avontuur, solide gameplay en een unieke cel-shading stijl. De karakteristieke First Person Shooter is beschikbaar op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac.

In XIII speel je als ’Thirteen’, een getalenteerde soldaat die zijn geheugen verloor en ervan wordt beschuldigd dat hij de President van de Verenigde Staten heeft vermoord. Dertien ontwaakt gewond en zonder enige idee van wat er is gebeurd op Brighton Beach. De enige aanwijzingen die hij heeft zijn een kleine sleutel en een mysterieuze tatoeage naast zijn sleutelbeen: “XIII”. Aan de speler de taak om met een groot wapenarsenaal te zoeken naar antwoorden in een solocampagne bestaande uit 34 levels.

François Coulon, Head of Production bij Microïds zei het volgende: “Wij streven ernaar de mooiste avonturen voor spelers te creëren en XIII is zeker in lijn met onze publicatiestrategie. Het was een natuurlijk gevolg van het feit dat we het gevoel hadden dat deze unieke verhaal gedreven FPS-ervaring ontbrak in het huidige gaminglandschap. Ons doel is om XIII’s meeslepende verhaal naar een nieuwe generatie spelers te brengen met de best mogelijke graphics en animaties”.

Ook de CEO & Creative Director bij PlayMagic Ltd, Giuseppe Crugliano, is erg te spreken over de game: “Het PlayMagic-team is erg enthousiast over de mogelijkheid om een echte klassieker te maken; het moderniseren van de graphics, het geluid en de animaties, allemaal terwijl het trouw blijft aan de ongelofelijke look en feel van de oorspronkelijke XIII. XIII’s gameplaymechanica wordt herwerkt om de ervaring te moderniseren op een manier die de oorspronkelijke geest van het spel omvat. We zijn er zeker van dat de fans van het originele spel het leuk zullen vinden om een van hun favorieten te herontdekken, terwijl nieuwe spelers een echt iconisch meesterwerk in een nieuw licht ontdekken”.

XIII zal in de Benelux uitgegeven worden door Mindscape. De game is beschikbaar op 13 november 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en Mac. Meer informatie over deze unieke remake wordt binnenkort bekend gemaakt…

Vorige Volgende