Asterix & Obelix XXL2 - Hoe doe je dat?

29 November kwam een van onze favoriete games van het jaar uit: de nieuwe Asterix & Obelix XXL 2! Nou hebben wij deze game al een beetje gespeeld, en kwamen wij erachter dat het op sommige plaatsen toch best een uitdagend spelletje kan zijn. Hierom hebben wij speciaal voor jou een handleiding geschreven!

Laten we beginnen bij het belangrijkste van elk spel: de controls! In Asterix & Obelix XXL 2 bestuur je de twee helden met de linker joystick, terwijl je de rechter joystick gebruikt om de camera te draaien. Nou zit het spel ook barstenvol puzzels, wat inhoud dat er ook aardig wat springwerk bij komt kijken. Dit wordt gedaan met X (PlayStation 4)/A (Xbox One)/B (Switch) (twee keer klikken voor een dubbele sprong!). Tijdens de puzzels moet je natuurlijk ook regelmatig wisselen tussen Asterix en Obelix. Dit wordt gedaan met R2/RB/R.

De Romeinen gaan je echter niet vrij rond laten lopen door Las Vegum en dus zal je er ook regelmatig een paar een lesje moeten leren! Dit is waar het spel echt tot leven komt, en waar de controls een laagje dieper (kunnen) gaan. Asterix en Obelix kunnen met □/X (Xbox One)/Y (Switch) een standaardstoot uitdelen. Met O/B/A (Switch) kunnen zij een verlammende aanval doen, waardoor de romein gaat wankelen. Wanneer dit gebeurt kan je je ∆/Y/X (Switch) gebruiken; hiermee til je je tegenstander van de grond en slinger je hem rond in een ontzettend effectieve aanval!

Valt best mee, toch? Voor de zekerheid zetten we het nog een keer voor je op een rijtje:

Nu dat je de basis onder de knie hebt, is het aan jou om te experimenteren met alle verschillende combinaties! Wij geven je alvast een paar tips:
  • Je kan springen en vervolgens in de lucht de aanvalsknop gebruiken om een bommetje op je tegenstanders te maken!
  • Als je een tegenstander met ∆/Y/X (Switch) optilt, kan je daarna met O/B/A (Switch) een supersterke aanval doen!

Let op: verschillende soorten aanvallen zijn sterker tegen verschillende soorten vijanden!

 
Vorige Volgende