Boerderijleven - Game Van de Maand – November 2018


Het is alweer november en dus ook weer tijd voor een
Game van de Maand blogpost! Deze maand hebben wij een heel speciale game klaargezet: Boerderijleven, een game waarin je precies dat doet; leven en werken op een boerderij.

 

Trek de laarzen maar aan

In Boerderijleven krijg jij de boerderij van jouw opa overgedragen en begint jouw boerenleven als boer(in).

De boerderij verkeert wel in een vervallen staat en er is dus ontzettend veel werk aan de winkel. Het is aan jou om onder andere de koeien, varkens en kippen te verzorgen. Ook moet je groenten kweken, zodat je die weer kan verkopen om geld te verdienen. Met dit geld kan je dan de boerderij uitbreiden en andere boeren huren om op je land te komen werken, zodat je de boerderij weer naar zijn oude glorie kan herstellen!

Wat de game interessant maakt is het feit dat naarmate je boerderij groeit, des te belangrijker het word om je tijd goed te benutten. Zo heb je uiteindelijk bijvoorbeeld tien koeien die water nodig hebben, vijf varkens die eten nodig hebben en meerdere gewassen die allemaal tegelijkertijd geoogst moeten worden. Ook moet je de andere boeren taken geven om te voltooien. Hierdoor word het dus belangrijk dat jij als speler je tijd en volgorde goed vooruit plant.

Uitdaging

Echter is niet alles in deze boerderijsimulator veilig. Als je even wilt ontsnappen aan het boerderijleven zijn er nog andere avonturen te beleven in het bos, maar wees wel voorzichtig want wolven en beren liggen op de loer… Er zit ook een leveling-systeem in het spel, waardoor je boer eigenlijk steeds efficiënter te werk gaat. Het is ook interessant om de verschillende soorten gebouwen met nieuwe functies te ontgrendelen naarmate je verder in het spel komt. Zo kan je zelfs je eigen bijenkolonie onderhouden!

Voor wie is deze game?

Wij raden dit spel aan voor iedereen boven de leeftijd van 7 jaar. Door het moeten plannen van je tijd en het moeten nadenken over de inrichting van je boerderij denken wij dat dit een leuke, leerzame uitdaging is voor elk kind. Ook is de animatie-stijl vrolijk en relaxend om naar te kijken.

Deze game kan ook lokaal met een andere speler worden gespeeld! Doordat de game de tweede Joy-Con gebruikt is er ook geen extra aanschaf van een controller vereist. Verder zijn de ondertiteling en schermtekst in deze game volledig in het Nederlands.

Mocht je nou interesse hebben gekregen in de game, dan valt er op onze productpagina nog meer informatie over te vinden!

Game: Boerderijleven
Ontwikkelaar: Bumblebee
Uitgever: Rokapublish / Mindscape
Release datum: 15-11-18
Platform: Nintendo Switch

Vorige Volgende