LEGO DC Super-Villains - Game van de Maand – Oktober 2018


Zoals je misschien al weet heeft LEGO laatst
LEGO Marvel Super Heroes 2 uitgebracht (waar wij overigens zeer positief over waren). Vandaag gaan we het echter hebben over een game waarin de schurken, en dan wel van het DC universum, de hoofdrol spelen; LEGO DC Super-Villains!

Het is goed om slecht te zijn

Misschien had je het al gegokt; je speelt in deze game als de schurken uit het DC universum! De Justice League is verdwenen, en alle schurken lopen nu vrij door de stad. Er zijn echter wel rare vogels in hun plek gekomen, en ze noemen zichzelf de Justice Syndicate. Deze zogenaamde superhelden kleden zich zelfs hetzelfde als de Justice League! Het is aan jou om samen met de Joker, Harley Quinn, Lex Luthor en nog velen anderen erachter te komen wat deze mysterieuze “superhelden” van plan zijn…

LEGO DC Super-Villains is trouw aan de iconische, vertrouwde animatiestijl van de LEGO games en brengt dan natuurlijk ook veel humor en plezier met zich mee. Wat wij héél tof vonden was het feit dat de stemmen ingesproken zijn door de acteurs uit de films. De herkenbare stemmen van Mark Hamill (Joker), Tara Strong (Harley Quinn) en nog velen anderen voegen écht wat toe aan de ervaring. Zo moedigt de Joker andere vechtende schurken aan met zijn iconische lach, en noemt Harley Quinn de Joker nog steeds “Mr. J”. Hierdoor vonden wij dat de verhalen, grappen en dialogen in de game authentiek aanvoelden.

Jouw schurk, jouw verhaal

In deze game is het mogelijk om je eigen schurk te maken, en je bij de andere schurken te voegen. Je kan vrijwel alles aanpassen wat je je maar kan bedenken. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om ons karakter te laten rondlopen in een maiskolf-kostuum!

In het verhaal wordt de zelfgemaakte schurk uit de gevangenis bevrijd door de andere schurken. Hierna is het aan jou om hun te helpen door tegen de Syndicate te vechten, puzzels op te lossen en obstakels te overwinnen.

LEGO DC Super-Villains heeft wel meer dan 150 speelbare personages, wat voor genoeg afwisseling tijdens het spelen zorgt. Ook is dit een relatief grote LEGO game, met de mogelijkheid om Gotham City, Metropolis en Smallville te ontdekken!

Voor wie is deze game?

Wij raden dit spel aan voor iedereen boven de leeftijd van 7 jaar. De puzzels kunnen soms uitdagend zijn, maar wij denken dat dit de perfecte hoeveelheid “challenge” is voor een kind.

Verder zijn de stemmen in deze game volledig in het Engels, met natuurlijk de optie voor Nederlandstalige ondertiteling. Deze game kan ook met een andere speler worden gespeeld.

Ook is er een gelimiteerde, luxere versie beschikbaar, waar je naast het spel ook nog een Lex Luthor LEGO poppetje ontvangt!

Game: LEGO DC Super-Villains      
Ontwikkelaar: ’TT Games
Uitgever: Warner Bros, Interactive Entertainment
Release datum: 16-10-18
Platform: PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC

Vorige Volgende