Slime Rancher - Game van de Maand - September 2018

De zomer is (helaas) weer voorbij en de typische Nederlandse regen klettert weer op de ruiten, maar niet getreurd; er is een nieuwe game op onze radar gekomen waardoor wij hier bij Mindscape de deur toch niet uit gaan.

Een boerderij… Maar dan op een andere planeet

Het concept van Slime Rancher is simpel, jij bent de jonge rancher Beatrix LeBeau, die probeert rijk te worden op een verre, verre planeet. Maar wat is nou de beste manier om geld te verdienen? Wilde avonturen beleven over de hele planeet, op een zoektocht naar... Slimes! In Slime Rancher is het doel om met je Vacpack (een mix van een stofzuiger en een rugtas) slimes op te zuigen en ze daarna op te opvoeden en verzorgen op je boerderij.

Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan; slimes komen namelijk in alle soorten en maten, en dus ook allemaal met verschillende persoonlijkheden. Zo zijn er vijandige slimes, maar ook slimes die heel aanhankelijk zijn… Het is dus helemaal aan jou om elke slime op de juiste manier te voeden en te vermaken!

De slimes leggen “plorts”, een soort kristal, die op de “plort market” verhandelbaar zijn voor geld, wat je weer nodig zal hebben om je ranch te upgraden! De prijs van plorts schommelt echter elke dag en ook is er veel competitie van andere ranchers. Het is hierom dus heel belangrijk om contacten en vriendschappen te maken met de andere ranchers.

 

Wat maakt Slime Rancher nou uniek?

Ten eerste is Slime Rancher natuurlijk een prachtige game met een heel vriendelijk uiterlijk en warme personages. Ook voegt de geweldige soundtrack een blije sfeer toe. Maar wat de game echt tof maakt, is dat het een vrij eenvoudig concept is, met ongelofelijk veel diepgang. Het correct timen van de verkoop voor de optimale prijs, het managen van verschillende slimes voor de optimale blijheid en winst en de interacties met de andere ranchers zorgen ervoor dat de game blijft groeien naarmate je verder speelt.

Mede hierdoor heeft de game al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de nominatie voor 2017 Golden Joystick Awards voor “Best Indie Game” en de Game Informer “Best Simulation Game” 2017.

 

Voor wie is deze game?

Kortom, de game simuleert een complete economie met alles erop en eraan. Slime Rancher is hierdoor, ondanks het kleurrijke uiterlijk, ook heel leuk voor meerdere leeftijden en voor volwassenen! Aangezien je in Slime Rancher best strategisch moet nadenken en een rijk moet runnen, is onze adviesleeftijd voor Slime Rancher is vanaf twaalf jaar.

 

Mocht je de game nou leuk vinden of er meer over willen weten, dan kun je hier alles erover vinden!

Game: Slime Rancher
Ontwikkelaar: Monomi Park
Uitgever: Skybound Games
Release datum: 07-09-18
Platform:PlayStation 4Xbox One

Vorige Volgende