De leukste gaming events voor kinderen van 2018!

 

Vanaf de luie bank de leukste fantasiewerelden binnenstappen is voor een kind natuurlijk heerlijk. Maar wat is er nóg leuker voor kinderen? Naar een groots gaming event gaan met vrienden (en ouders) om de nieuwste en tofste games ontdekken! We zetten daarom in deze blog de leukste gaming events van 2018 op een rij.

Firstlook Festival - 6 en 7 oktober

Het Firstlook Festival is al meer dan tien jaar lang het grootste game-evenement van de Benelux. Het evenement wordt elk jaar in het weekend van de eerste of tweede week van oktober gehouden in de jaarbeurs in Utrecht, en trekt duizenden bezoekers. Dit evenement draait vooral om de lancering van nieuwe games en gadgets, maar ook zaken als eSports, Cosplay, retro en anime zijn hier terug te vinden.

Firstlook Festival is toegankelijk voor personen van alle leeftijden. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Maar de stands op dit evenement hanteren de PEGI-leeftijdsrestrictie. Dat betekent dat bijvoorbeeld een 13-jarige geen game met een PEGI-leeftijdsristrictie van 16 jaar kan spelen. Omdat in Nederland de leeftijdsrestricties 16 en 18 jaar gelijk aan elkaar staan, kan een 16-jarige echter wel een game met een leeftijdsrestrictie van 18 jaar spelen. Neem dus een ID-kaart mee en houd er rekening mee dat niet alle games gespeeld kunnen worden. Dit geldt voor elk evenement.

Behalve de vele games die gespeeld kunnen worden, kunnen de kinderen ook naar wedstrijden van een aantal eSports-toernooien bekijken. Bij eSports nemen professionele gamers het tegen elkaar op, en op het Firstlook Festival vinden de kwalificatiewedstrijden plaats voor de Olympische Spelen van de gamingwereld. Daarbij kan je op de Market Place waar tientallen kramen staan, de gaafste comics, figurines, t-shirts of andere merchandise scoren. Is jouw kind al wat ouder, en helemaal weg van gamen? Dan moet je een bezoekje brengen aan dit evenement! De kaartverkoop is inmiddels al begonnen! 

 

 

 

Firstlook Battlecon - datum n.n.b.

Dit is hét evenement dat je als kind niet mag missen als je heel goed bent in een bepaalde game! Op Firstlook Battlecon worden namelijk allemaal toernooien gehouden voor verschillende games.

Eenmaal binnen heb je de keuze uit verschillende gametoernooien. De toernooien duren niet lang, waardoor er tientallen toernooien op een dag plaatsvinden. Je mag meerdere keren meedoen aan één toernooi, en als kind ben je hier wel een hele dag zoet! Houd er wel rekening mee dat vanwege de PEGI-leeftijdsclassificatie jouw kind misschien niet aan alle toernooien kan meedoen. Op de vorige editie werd er in totaal €50.000,- aan prijzen verdeeld en ging zeker een derde van de bezoekers met een prijs naar huis. Het tweedaagse evenement vond tijdens de eerste editie in 2016 plaats in de Ahoy in Rotterdam.

Inmiddels heeft de organisatie laten weten dat Battlecon terug zal keren in 2018, maar de datum hiervan is nog niet bekend. Wel wordt er verwacht dat het weer in de Ahoy zal plaatsvinden. Is jouw kind heel goed in een bepaalde game? Dan moet dit evenement op de bucketlist!

 

LEGO World - 17 tot en met 23 oktober 2018

Als jouw kind de LEGO-games fantastisch vindt, is LEGO World een geweldige ervaring! Het grootste LEGO-evenement ter wereld vindt elk jaar in de herfstvakantie plaats. Tot 2012 gebeurde dit in de IJsselhallen in Zwolle, maar tegenwoordig vindt het evenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Enorme bouwwerken waar soms wel jaren aan gewerkt is worden tentoongesteld op dit evenement dat een week duurt. Meer dan 10 miljoen LEGO-steentjes zijn hier te vinden. Er zijn altijd enorm veel activiteiten op dit evenement, voor zowel jong als oud! Zo kon er vorig jaar meegebouwd worden aan een enorme McLaren-auto van LEGO en kon je op de foto met een levensgrote draak van LEGO waar zelfs stoom uit de mond kwam. Ook zijn er speciale verkooppunten, waar je als kind dat unieke LEGO-steentje waar je al maanden naar op zoek was kunt kopen.

Vanwege de vele activiteiten is LEGO World een geweldig dagje uit voor het hele gezin in de herfstvakantie. Voor jong en oud is hier genoeg te beleven!

 

De leukste gaming events van België en Duitsland

 

FACTS - 29 en 30 september 2018

 

FACTS is een enorm evenement met veel variatie. Strips, anime, cosplay, games, bordspellen, films en tv-series komen hier allemaal aan bod. Het evenement vindt plaats in de Flanders Expo in Gent. In dit enorme gebouw zal een speciale hal voor elke categorie worden ingericht.

In de ‘Gaming Hall’ zullen grote game producers en retailers te vinden zijn. Vanwege de enorme veelzijdigheid is er genoeg te doen. Echter is er ook op dit evenement voor de allerjongste kinderen niet heel veel te beleven. Zijn jouw kinderen al wat ouder? Dan is dit een geweldig dagje uit.

Gamescom - 22 tot en met 25 augustus 2018

Gamescom is misschien wel het grootste gaming evenement van de wereld. Dit evenement trok vorig jaar een recordaantal van 335.000 mensen. Dit evenement vindt elk jaar plaats in de Koelnmesse, in Keulen.

919 bedrijven uit 54 verschillende landen waren op de vorige editie aanwezig om hun laatste games en gaming accessoires te presenteren. Gamescom is daarmee de place to be als gamer!  Let wel op: in Duitsland is PEGI 18 ook echt 18, en kan een 16-jarige dus geen spel met een leeftijdsclassificatie van 18 spelen.

Bedrijven kondigen hier vaak de nieuwste games aan, en jouw kind kan dan de eerste zijn om die games te proberen. Dit evenement is vooral gericht op de iets oudere kinderen. Voor de allerjongste is hier niet heel veel te beleven. Zijn jouw kinderen echte hardcore-gamers? Dan kun je dit evenement niet missen! De trip naar Duitsland zal zich zeker lonen!

FIFA 18 op Gamescom 2017
FIFA 18 op Gamescom 2017

 

Ook thuis genieten van leuke games neem gerust een kijkje in ons assortiment voor de leukste games om thuis te spelen!

 

Vorige Volgende