Draagbare spelcomputers: alle ins en outs


De vakantie staat voor de deur. Je kind vindt het heerlijk om ’s avonds als het huiswerk is gedaan of in het weekend lekker te gamen. Je kijkt er zelf eigenlijk ook wel naar uit om Zelda eens helemaal uit te spelen. Maar hoe doe je dat op vakantie?

Je kunt toch moeilijk je PlayStation meenemen naar de camping, of vragen of die aardige oude mensen een Nintendo in de gîte hebben staan. En het zou ook wel fijn zijn als de kids tijdens de vliegreis of in de auto onderweg naar het zuiden wat leuks te doen hebben. Je kan tenslotte niet twee dagen ik zie ik zie wat jij niet ziet spelen.

Voordelen van een draagbare spelcomputer voor onderweg


Als jij en je kind toch graag willen gamen als je weg bent van huis, is een draagbare spelcomputer de ideale oplossing. Waarschijnlijk heb je geen zin om de hele tijd je telefoon af te moeten staan zodat je kind van die app-spelletjes kan spelen.

Bovendien zijn games op een telefoon en games op een draagbare spelcomputer van een hele andere orde. Draagbare spelcomputers worden gemaakt door bekende merken als Sony (van de PlayStation) of Nintendo. Ze lijken dus veel meer op een echte gameconsole dan bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Natuurlijk is de bediening van een draagbare spelcomputer ook vele malen beter dan spelletjes spelen op je telefoonscherm of tablet. Met echte knoppen in plaats van een touchscreen en joysticks om gemakkelijk te kunnen bewegen, kun je de twee eigenlijk niet vergelijken.

Ontwikkeling van moderne draagbare spelcomputers


Een aantal moderne draagbare spelcomputers zijn zelfs gelinkt aan de console thuis! Hierdoor kun je een game waar je al mee begonnen was lekker onderweg verder spelen. De mogelijkheden en functionaliteiten verschillen nogal per draagbare spelcomputer. Populair zijn eigen sociale netwerken waarmee je kind ook met anderen kan gamen en berichten kan sturen.

Of je nu een spelcomputer zoekt voor in de auto onderweg op vakantie, voor de reis in het vliegtuig of voor je vakantiebestemming, er zijn verschillende draagbare spelcomputers beschikbaar. Hieronder vertellen we je graag over een aantal:

Sony PlayStation Vita

Met de Vita kun je PlayStation spellen blijven spelen, zelfs als je weg bent van je console thuis. Helaas is de memory card dan wel nodig. Het scherm is vrij groot en de kwaliteit is goed. De bediening is fantastisch en gemakkelijk, met de bekende knoppen, 2 joysticks en een touchpad.

Je kunt op deze handheld een enorme hoeveelheid games spelen, die je downloadt naar het interne geheugen of speelt via de memory card. Op dit moment zijn er meer dan duizend beschikbare games van alle soorten en genres en voor alle leeftijden. Met de WiFi verbinding kun je ook apps installeren. Dus als je een game koopt voor de PlayStation waar je thuis aan begint, dan kun je met de memory card verder spelen op de Vita als jullie onderweg of op vakantie zijn.

Afbeelding van een PlayStation Vita

Nintendo 3DS

Deze draagbare spelcomputer is echt tof als je kinderen online met anderen willen spelen. Je kunt online informatie uitwisselen, sommige 3D-games samen spelen en zelfs berichten sturen. Verder kun je 3D-foto’s maken met de ingebouwde camera’s.

Voor de Nintendo 3DS zijn er bij Mindscape verschillende games verkrijgbaar, neem nu een kijkje. We houden erg van LEGO spellen en voor kinderen die dol zijn op paarden kun je je eigen manege beheren en beter leren paardrijden. Je kunt op deze handheld ook de oudere NDS games spelen.

Nintendo 2DS

Deze draagbare spelcomputer is wat betaalbaarder en robuuster dan zijn broertjes en zusjes. Wellicht is deze versie ook wat handiger voor jongere –en misschien wat onhandige- kinderen.

De body bestaat uit één robuust blok. Hij is wat kleiner maar heel handig voor kleine handjes. Er is natuurlijk ook een joystick en goedgeplaatste knoppen. Ook met deze draagbare spelcomputer staat je kind gemakkelijk in contact met vriendjes en vriendinnetjes. De Nintendo 2DS is simpel maar goed en ondersteunt ook oudere NDS games en zelfs 3DS-games, maar dan natuurlijk zonder de 3D-functionaliteit.

New Nintendo 3DS XL


Deze draagbare spelcomputer heeft fijne, nieuwe features, zoals verbeterde besturing door de toevoeging van een C-stick, daarnaast er is  ook amiibo support door middel van NFC. Het scherm is groter dan de gewone 3DS en biedt nog betere kwaliteit beeld, in zowel 3D als 2D. Met een verbeterde 3D-weergave is deze console echt een goede, moderne verbetering.

Via de draadloze verbinding kun je ook info sturen naar andere devices. Ben je Nintendo fan? Dan is deze draagbare spelcomputer echt een toffe toevoeging!

Afbeelding van een New Nintendo 3DS XL


Nintendo Switch


Recentelijk is natuurlijk ook de nieuwe Nintendo Switch uitgekomen. Misschien wel de beste oplossing voor een traditionele gameconsole, tabletop spelcomputer en handheld in één. Het enige probleem is beslissen wie er nu op mag spelen. Uiteraard zijn er ook games die met twee spelers of meer gespeeld kunnen worden. Meer informatie over deze nieuwe gameconsole? Lees het in ons blog: Nintendo Switch: alles over deze nieuwe spelcomputer, heb je al een Nintendo Switch? Bekijk dan nu de games!

Nintendo Switch


Welke draagbare spelcomputer je ook kiest om mee te nemen op reis en op vakantie, zorg natuurlijk ook voor voldoende afleiding en andere activiteiten en vergeet ook vooral de opladers niet mee te nemen!

Hele fijne vakantie!

Vorige Volgende