Nintendo Switch: alles over deze nieuwe spelcomputer

 

Op 3 maart 2017 werd de Nintendo Switch wereldwijd gereleased, ook in Nederland. Door een hele sterke marketingcampagne was deze nieuwe spelcomputer al meteen populair. Wat maakt deze spelcomputer nou zo bijzonder?

3 spelcomputers in 1

De Nintendo Switch is een spelcomputer naar een geheel nieuw concept. De meeste consoles, zoals de PlayStation of de Xbox, zijn aangesloten op de tv of een ander beeldscherm. Daarnaast zijn er ook verschillende handhelds, die je dus mee op pad kunt nemen. Maar Nintendo heeft deze twee perfect gecombineerd. Ook als je even geen tv of beeldscherm in de buurt hebt, kun je spelen op het scherm van de spelcomputer zelf.

Sluit de console aan op de tv om te spelen op een groot scherm. In deze hoedanigheid heeft de Nintendo Switch de eigenschappen van een traditionele spelcomputer.

Haal de Switch uit de houder en klap het pootje aan de achterkant uit. Nu is het een soort tablet met touchscreen-functie waar je op kunt spelen door de controllers erop aan te sluiten als je geen toegang hebt tot een tv of groter beeldscherm.

Tover de Switch om tot handheld als jullie onderweg zijn of je kind bijvoorbeeld even lekker zelf op de bank of in de slaapkamer wil gamen.

Geschikt voor het hele gezin


De Switch is de ultieme spelcomputer voor het hele gezin. Je kunt er met z’n allen op spelen als de console is aangesloten op de televisie. Extra Joy-Cons (de draadloze controllers) of Nintendo Switch Pro controllers zijn apart verkrijgbaar, zodat je met maximaal vier spelers tegelijk kunt gamen. Plezier voor het hele gezin!

Stel dat de kids nog even samen willen spelen, maar pap en mam willen eigenlijk wel even graag een aflevering van hun favoriete serie kijken. Haal de Switch dan uit de dock, zet de kids er samen mee aan tafel en ieder kan zijn ding doen. De Switch meenemen op vakantie of op de achterbank als handheld kan dus ook. Nu nog een manier bedenken om ruzie te voorkomen.

De zeer prettige functie van de Nintendo Switch die daarbij kan helpen is Parental Controls. Met deze app op je telefoon kun je precies instellen wat en hoelang er gespeeld mag worden. Na de afgesproken tijd ziet je kind een melding dat de tijd op is. Werkt dit nou echt niet en blijft je kind steevast gewoon verder spelen, dan kun je zelfs instellen dat de console zichzelf uitschakelt na de afgesproken tijd.

Via de app kun je ook precies zien wat en hoelang je kind heeft gespeeld. Leuk om te ontdekken wat de favoriete games van je kinderen zijn! Zo kun je ernaar vragen en misschien zelfs samen spelen.

De Joy-Con’s


Een uniek aspect van de Nintendo Switch is de controller. Een Joy-Con Grip lijkt op een traditionele, grote controller. De controller bestaat echter uit twee Joy-Con’s die ook los van elkaar te gebruiken zijn. Zo kun je dus ieder je eigen controller gebruiken als je met z’n tweeën speelt!

Los zijn de Joy-Con’s dus opzichzelfstaande controllers. Je kunt zelfs sommige games spelen met een Joy-Con in iedere hand, zodat al je bewegingen door de game zijn te detecteren. Bij andere multiplayergames geef je de 2e Joy-Con juist aan de andere speler en heb je zo twee controllers.

Behalve de gebruikelijke knoppen zit er op de Joy-Con ook een HD-trilfunctie en een bewegingscamera (in de rechter Joy-Con) die vorm, beweging en afstand herkent. Met de controller is het ook heel eenvoudig om screenshots te maken om deze te delen via social.

Veel games voor de Nintendo Switch kun je met meer dan twee personen spelen. Standaard wordt er één Joy-Con Grip bijgeleverd en twee losse Joy-Con’s. Extra Joy-Con’s, de Joy-Con Grip en de Nintendo Switch Pro controller zijn apart verkrijgbaar en eenvoudig aan te sluiten.

Afwisselende games voor alle Leeftijden


Aangezien de Nintendo Switch nog redelijk nieuw is, zijn er nog niet zo heel veel spellen voor beschikbaar. Maar gezien de enorme populariteit van de Switch zal dit wel snel veranderen en er staan nog verschillende releases gepland voor later dit jaar.

Vooralsnog zijn er in ieder geval een aantal hele afwisselende games beschikbaar, die variëren in moeilijkheidsgraad, aantal spelers en leeftijd. Ze maken allemaal volop gebruik van de mogelijkheden van de Switch.

Een paar voorbeelden van spellen:

  • Mario Kart 8 Deluxe: deze bekende klassieker is opnieuw gemaakt voor de Switch. Met wel 40 karakters kan er over niet minder dan 48 tracks geracet worden. Dit spel is geschikt voor alle leeftijden.
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild is nog zo’n klassieker, bij iedereen wel bekend. Deze single-player game is vooral top om op de Switch te spelen omdat je maar kunt blijven doorgaan. Thuis op de tv en vervolgens in de bus op de handheld. Echt een spel om jezelf helemaal in te verliezen. Voor iedereen vanaf 10 jaar.
  • Arms staat nu al te boek als een van de leukste Switch games. In dit boksspel kun je kiezen uit verschillende wapens die aan het eind van je armen zitten. En die armen kunnen heeeeeel lang worden! Met verschillende knoppencombinaties versla je je tegenstanders. Arms is niet gewelddadig, maar eerder grappig. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
  • Splatoon 2 is uitgekomen op 21 juli. Super leuk om samen of tegen elkaar te spelen. Grote voordelen van de Switch zijn ook nu de unieke manieren waarop je de controllers kunt gebruiken en het feit dat het zo gemakkelijk is om op elke plek samen met anderen te spelen.
  • 1-2 Switch is natuurlijk helemaal op de Nintendo Switch gemaakt. Het ultieme spel om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen (vanaf 10 jaar). Je neemt de Switch en de Joy-Cons gewoon mee naar een feestje en je staat tegenover elkaar in plaats van naar het scherm te kijken. Met een verscheidenheid aan spelletjes, zoals koeien melken, puzzeltjes, dansen en schieten, heb je de hele avond lol.

Ook Snipperclips, Ultra Street Fighter II: the Final Challengers, LEGO City Undercover en Minecraft zijn natuurlijk superleuke spellen voor jong en oud.

De online dienst van Nintendo Switch


Recentelijk is bekend gemaakt dat het online abonnement is uitgesteld naar 2018. Tot die tijd kunnen spelers gratis van de internetfuncties gebruikmaken. De online dienst zal straks vermoedelijk ongeveer 20 euro per jaar gaan kosten. Daarmee kun je online spelen en krijgen abonnees korting op aankopen. Ook krijgen spelers toegang tot gratis versies van verschillende Nintendo klassiekers zoals Dr. Mario, Super Mario Bros. 3 en Balloon Fight.

Populair door de vele mogelijkheden


Al met al niet verbazend dat de Switch nu al zo populair is. Met dit unieke systeem kun je dus thuis op de computer aan een spel beginnen, verder gaan op de handheld als je onderweg bent en daarna bij vrienden thuis verder spelen. Kinderen kunnen met het hele gezin een game spelen of lekker zelf achterin de auto of tijdens een saai bezoek aan de meubelwinkel verder spelen.

Er zijn hele verschillende games beschikbaar en er zullen er waarschijnlijk steeds meer voor de Switch gemaakt worden. De Nintendo Switch lijkt de ultieme spelcomputer om zowel samen als alleen op te kunnen gamen, thuis en onderweg.

Wij bij Mindscape zullen de aankomende tijd ook steeds meer games voor de Nintendo Switch toevoegen. Kijk alvast bij onze Switch games waaronder LEGO City Undercover, Syberia 1 en nog veel meer, en houd de Switch categorie de aankomende tijd goed in de gaten!

 

Vorige Volgende