De leukste games voor onderweg


Heerlijk hè, met je kids op vakantie! Maar arggghhh, twee dagen je kinderen op de achterbank van de auto of 6 uur in het vliegtuig. Hoe ga je ze bezighouden als je onderweg bent naar je vakantiebestemming?

Wij hebben wel wat leuke tips. Behalve met een vakantie-doe-boek, kun je natuurlijk ook samen leuke spelletjes spelen waarbij ze ook nog eens naar buiten kijken en genieten van de omgeving. En op de saaie stukken snelweg kunnen ze zich even verliezen in fantastische videogames voor onderweg. Zo gaat die lange reis een heel stuk sneller voorbij! Blijf je deze vakantie thuis? Lees dan ons blog: Tips voor ouders: kinderen die gamen tijdens de vakanties.


De Nintendo Switch is perfect voor onderweg

Mocht je een Nintendo Switch hebben kunnen bemachtigen vóór de grote vakantie van 2017, dan ben je een van de gelukkigen. De Switch is natuurlijk echt perfect voor op vakantie. Ben je thuis al aan een game begonnen? Dan maak je hem onderweg of op je bestemming lekker af. Perfect voor kinderen en volwassenen; het is alleen even vechten wie er nu aan de beurt is. Lees hier meer over de Nintendo Switch en de leukste spellen.


De zeer veelzijdige Nintendo 3DS
Heb je (nog) geen Switch? Dan is die andere klassieker van Nintendo natuurlijk ook perfect voor speelplezier onderweg. De Nintendo 3DS heeft bijvoorbeeld een grote hoeveelheid beschikbare spellen, voor alle leeftijden en interesses.Voor je kinderen, maar waarschijnlijk ook voor jouzelf, zijn de volgende spellen erg leuk om achterin de auto of in het vliegtuig te spelen:

 • Voor de avontuurlijke spelers is er The Legend of Zelda: Ocarina of Time of A Link Between Worlds. Voor de 2DS en de 3DS is er natuurlijk ook het origineel: The Legend of Zelda en zijn SNES vervolg: The Legend of Zelda: A Link to The Past, die ook voor de 3DS beschikbaar is. Met deze game ben je verzekerd van heel wat uren op avontuur.
 • Houd je kind meer van allerlei vechtspelletjes, dan is het even zoeken voor de 3DS, maar veruit de beste is Super Smash Bros. Een grote hoeveelheid Nintendo karakters, zoals Mario, Pikachu en Donkey Kong, is te vinden in deze game, helemaal aangepast aan de 3DS. Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is in multiplayer te spelen, maar dan heb je wel 2 game cartridges nodig!
 • Tja, Pokémon, weer helemaal hot. Leuk voor alle leeftijden, voor jeugdsentiment of nieuwe avonturen en vriendjes. Met Pokémon Sun en Moon gaat er weer een nieuwe Pokémon regio open met veel nieuwe ideeën en weer een hoop nieuwe Pokémon om te vangen. Als je kind zijn liefde voor Pokémon wil voeden onderweg, maar Pokémon GO een beetje lastig te spelen is in de auto, dan biedt Pokémon Sun en Moon uitkomst.
 • Super Mario Bros. is natuurlijk ook een welbekende voor onderweg. Alles van Mario is leuk en biedt uren plezier. Er zijn verschillende Super Mario Bros. spellen, zoals New Super Mario Bros. voor de NDS, New Super Mario Bros. voor de 2DS en 3DS, en Super Mario 3D Land en Super Mario Maker voor de 3DS. Dus genoeg keus!
 • Een hele fijne update en moderne versie van een klassieker is Donkey Kong: Country Returns 3D. Een echte uitdaging die met deze moderne release super leuk is om onderweg te spelen. Ook te spelen in multiplayer modus
 • Kirby is natuurlijk ook zo’n favoriet. Het spel Kirby: Blowout Blast voor de 3DS is leuk, niet te moeilijk en natuurlijk super schattig.
 • Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney is een geweldige puzzelgame. Het verhaal, de lengte en de animaties hebben veel lof ontvangen. Je gaat hierbij als Professor Layton op onderzoek uit om mysteries te ontrafelen. Als advocaat Wright moet je verdachten ondervragen in de rechtszaal om te ontdekken wat er is gebeurd. Het mooie aan de Professor Layton games is dat ze ook in het Nederlands te spelen zijn.
 • Wil je echter alleen puzzelen als Professor Layton, kies dan bijvoorbeeld voor Professor Layton en de Erfenis van de Azran. Met honderden uitdagende puzzels kun je wel blijven spelen. Als de singleplayer games zijn behaald, dan kun je dagelijks nog eens een extra puzzel spelen en met de Street Pass toegang krijgen tot zelfs nóg meer puzzels en games. Eindeloos spelplezier.
 • Dol op racen? Dan is Mario Kart 7 voor de 3DS natuurlijk ultiem voor achterin de auto. Met 16 karakters en 32 tracks heb je urenlang speelplezier. Dit spel is niet alleen leuk om alleen te spelen, maar vooral ook in de multiplayer modus. Via het Nintendo Network kun je met tot wel 7 andere personen tegen elkaar racen. Voor de hele simpele multiplayer kan dat zelfs met een enkele gamecartridge op twee consoles.
 • LEGO City: Undercover The Chase Begins is exclusief gemaakt voor de Nintendo 3DS en is een voorloper op LEGO City: Undercover, een van onze favorieten. Een spel met ontzettend veel humor waarbij je als Chase McCain undercover gaat in LEGO City om de misdaad te bestrijden. Ook deze titel is volledig in het Nederlands speelbaar.

Lees nog meer over de Nintendo 3DS en andere draagbare spelcomputers in ons blog: draagbare spelcomputers alle ins en outs.Even weg van het scherm
Wil je dat je kinderen ook even naar buiten kijken? Dan kun je ook andere spelletjes samen met ze spelen. Vooral met de kleintjes zijn spelletjes als ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet natuurlijk leuk. Andere leuke non-videospelletjes zijn:

 • Het nummerbordenspel: kies bijvoorbeeld allemaal een letter of een cijfer en houd bij hoe vaak je die langs ziet komen. Wie het eerste bij 10 is heeft gewonnen!
 • Auto’s tellen: wie ziet het eerst 10 auto’s van zijn kleur voorbij komen?
 • Aan wie denk ik? Het mag een bekend persoon zijn, maar natuurlijk ook iemand die jullie allemaal kennen, zoals de buurvrouw. Maak het nog moeilijker door vragen alleen met ja of nee te beantwoorden.
 • Geen ja, geen nee. Stel je kind vragen, maar ze mogen géén ja en géén nee zeggen! Moeilijk hoor.
 • Het alfabetspel: de eerste persoon begint met een dier of voorwerp met een a, de volgende bedenkt een dier (of voorwerp) met een b, enzovoort.

Hopelijk hebben we je met deze spelletjestips voor onderweg geholpen om snel en met plezier op de vakantiebestemming aan te komen. Voor meer leuke spelletjes voor kinderen om onderweg te spelen kun je kijken in onze shop.

Fijne vakantie en fijne reis!

Vorige Volgende